Pressemeddelelse 

 

 

ADHD Awareness Month 2018 - Setting the Record Straight

Setting the Record Straight er temaet for dette års ADHD Awareness Month kampagne, der løber af stablen fra den 1. – 31. oktober 2018.

ADHD Awareness Danmark arbejder for at fremme viden, forståelse og accept af børn, unge og voksne med ADHD samt deres familier. Vi ønsker derfor at opfordre alle til at hjælpe med at sætte fokus på ADHD i hele oktober måned.

Setting the Record Straight reflekterer den stigende opmærksomhed, der er på ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder). ADHD er en neurobiologisk tilstand, der ikke er begrænset af alder, køn, intelligens, social status eller etnisk herkomst.

Idéen med temaet Setting the Record Straight er at gøre opmærksom på, at ADHD påvirker rigtigt mange mennesker, uanset etnisk herkomst og socioøkomomisk status samt at det i overvejende grad er arveligt betinget. Familier kan ofte genkende ADHD-symptomer i flere generationer. Andre udefrakommemde faktorer, der kan forårsage ADHD er for tidlige fødsel, rygning, stoffer og alkohol under graviditeten, og traumer til hjernen.

Tidligere troede man, at det kun var drenge, der kunne have ADHD og at de ville vokse sig fra det. I dag ved vi, at det ikke er sandt. Vi ved nu, at både drenge og piger, mænd og kvinder kan værre påvirket af ADHD.

”I henhold til forskning, er 85 % af dem der kunne få diagnosen ADHD uvidende om det”, siger ADHD coach Charlotte Hjorth.” Mange lider i stilhed og jeg håber kampagnen, der tilbyder viden og information om ADHD, kan være medvirkende til, at de får øjenene op for, at der måske findes en forklaring og dermed et håb for, at de kan få det bedre.

Uopdaget og ubehandlet ADHD har ofte uoverskuelige konsekvenser for den enkelte, men påvirker også den øvrige familie og andre, som personen er i berøring med. Det være sig i skolen, på arbejdspladsen eller i fritiden”

Information om ADHD Awareness kampagnen er tilgængeligt på vores hjemmeside www.ADHDawareness.dk.

ADHD Awareness Danmark støtter den globale ADHD Awareness Month kampagne. 

I Danmark er det i år 11. gang, der bliver sat ekstra fokus på ADHD. På globalt plan kører flere lignende kampagner i samme tidsrum og med samme tema.  

Kampagnen er uafhængig af foreninger og medicinalindustrien. Den arrangeres, ledes og sponsoreres af ADHDkompagniet v/ Charlotte Hjorth.

 

 
Kampagne: ADHD Awareness 2018 - Setting the Record Straight

Tid: 1. - 31. oktober 2018

Sted: www.ADHDawareness.dk

         www.facebook.com/ADHDawarenessDK

 

For yderligere oplysninger, kontakt:

Charlotte Hjorth

ADHDkompagniet

Mobil: 2578 8090

Website: www.ADHDkompagniet.dk

E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Venlig hilsen

Charlotte Hjorth

 

 

 

 

Google Translate

Del siden med andre

FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinPinterest
Har denne forretningsmand ADHD?

ADHD forretningsmand

Måske

Kampagnen er arrangeret af

ADHDkompagniet - Sponsor af ADHD Awareness Danmark

 

Støttet af

ADHD Awareness Danmark - Danske Banks Fond

 

 Sponsoreret af

ADHD Awareness - AE smykker og design
 

 

7 ting du bør vide om ADHD

Teenagere med ADHD

Kvinder med ADHD

Voksne med ADHD

At være forælder til et barn med ADHD