ADHD-test for unge og voksne

ADHD Test in Progress


Nedenstående ADHD-test for unge og voksne er ikke et diagnoseredskab, der fortæller om du har ADHD eller ej. Besvarelsen af testen kan bruges som et dialogredskab i samtalen med din egen læge, hvis du ønsker en henvisning til en psykiater med henblik på udredning og evt. behandling.

Det er endnu langt fra alle psykiatere, der har den fornødne viden og erfaring med diagnosticering og behandling af unge og voksne med ADHD, ikke mindst i forhold til kvinder og stille mænd. Men også i forhold til de følgetilstande (angst, depression m.m.), der ofte følger med. Derfor er det vigtigt, at du får en henvisning til en psykiater, der netop har den nødvendige viden og erfaring for at undgå fejldiagnosticering.
         
Udover selv at tage testen er det en god idé at få en eller flere personer, der kender dig rigtigt godt (forældre, ægtefælle/partner, ven/veninde, chef/kollega, medstuderende m.fl.) til at udfylde testen, sådan som de oplever dig. Det kan nemlig være en vigtig hjælp for lægen eller psykiateren.
         
Vær opmærksom på ikke at bruge testen som et negativt diskussionsredskab. Testen kan i stedet være et redskab til større selvindsigt og selvforståelse samt fungere som et dialogværktøj med dine nærmeste.

ADHD testen fortæller altså ikke, om du har ADHD eller ej.
         
ADHD test (download): Selv-rapporteret Symptom Checkliste Skala for Voksne med ADHD

ADHD test - English version (download): Adult ADHD Self-Report Scale (ASRS-v1.1)

 


        

 

Google Translate

Del siden med andre

FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinPinterest
 Har fodboldspilleren ADHD?

ADHD forboldspiller

Måske

 

Kampagnen er arrangeret af

 ADHDkompagniet - Logo

 

Støttet af

ADHD Awareness Danmark - Danske Banks Fond

 

 Sponsoreret af

ADHD Awareness - AE smykker og design